El PSC demana explicacions del caos a Ferrocarrils de Generalitat aquest agost

El diputat Jordi Terrades pregunta a Ester Capella per les causes i conseqüències de l’accident del dia 11 que l’empresa va intentar ocultar i per les cues causades per les obres de l’estiu

Imatge de l'accident dels FGC del dia 11 d'agost, difosa per la Ser, i una de les cues per accedir a les estacions per les obres de l'estiu

El diputat del PSC Jordi Terrades ha registrat dues preguntes a la Mesa del Parlament adreçades al govern català referides al caos que ha afectat el servei de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) aquest mes d’agost. Terrades vol saber “quines han estat les causes i les conseqüències del descarrilament d’una màquina a la línia de FGC del Vallès el passat 11 d’agost?”. La matinada d’aquell dia, una màquina de FGC que feia obres a la línia Barcelona-Vallès es va desfrenar a l’estació de Peu del Funicular i va baixar a gran velocitat fins que es va estampar contra una altra màquina a la de Sarrià. Un operari va patir la fractura d’una cama.

Com a conseqüència de l’accident, el servei entre les estacions de Sarrià i Les Tres Torres es va haver de fer amb autobusos substitutoris durant tot el dia. Molts usuaris es van queixar de la manca d’informació i de la poca periodicitat de pas dels autobusos. A més, l’empresa va ocultar l’abast de l’accident, atribuint-lo a “una avaria a les instal·lacions” fins que l’Equip Viari de Catalunya Ràdio va informar del que havia passat i la SER difongués una imatge i un vídeo de les màquines que havien topat i les vies afectades.

Les cues per pujar als autobusos substitutoris es van reproduir els dies successius perquè entre el 12 i el 20 d’agost estaven previstes obres de renovació de la via al tram entre les estacions de Muntaner i Les Tres Torres. En aquest cas, el servei alternatiu va afectar totes les estacions entre Plaça Catalunya i Gràcia. Molts usuaris van expressar la seva indignació per un servei que van qualificar d’insuficient. Les imatges de les cues als accessos a les estacions afectades es van fer virals a Twitter.

Són aquestes queixes les que han motivat que el diputat socialista hagi preguntat també a Ester Capella, consellera de Territori i Sostenibilitat, Departament del qual depenen els Ferrocarrils de la Generalitat, si “considera el Govern que les mesures alternatives adoptades pel tall per obres de millora a la línia de FGC del Vallès han estat les adequades”.

Aquest caos a FGC ha coincidit amb unes declaracions de la consellera Capella, el passat dia 16, demanant el traspàs complet de Rodalies al govern de la Generalitat, arran del descarrilament d’un tren sense passatgers de Renfe a Sitges que va obligar també a recórrer a autocars substitutoris entre les poblacions de Garraf i Vilanova. “La gent necessita trens que funcionin”, va declarar la consellera als mitjans.

FGC està fent també “obres de millora de renovació de via” a la línia Llobregat-Anoia, que han obligat a modificar els horaris de pas dels trens i a recórrer a autobusos substitutoris entre les estacions de Gornal i l’Hospitalet avinguda Carrilet. Aquestes obres està previst que durin fins el 3 de setembre.

(Visited 289 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari