Quin republicà dona la benvinguda a Junts a la política “botiflera”?

Joan Tardà
Joan Tardà

L’exlíder d’ERC al Congrés dels diputats, Joan Tardà, va tibar ahir d’ironia a l’hora de celebrar el canvi d’actitud de Junts pel que fa als pactes amb el PSOE. En una matinera piulada, just després de saber-se l’acord que el Partit de Carles Puigdemont havia assolit amb el de Pedro Sánchez per convertir la socialista Francina Armengol en presidenta del Congrés dels diputats, el republicà afirmava: “Amics de Junts benvinguts a la política dels independentistes d’ERC “nyorda”, “traïdora” i “botiflera” evidentment”.

El programa d’humor polític de TV3, Polònia, parodiava el republicà amb la frase: “Algú ho havia de dir”, referint-se que Tardà diu allò que cap altre polític s’atreveix a dir. Fent ús d’aquest clixé, el republicà va ser el primer a retreure les contradiccions de Junts, que abans tant havia criticat els acords entre republicans i socialistes. Després de Tardà, evidentment, les xarxes socials van començar a bullir i altres republicans es van apuntar a la festa.

Sigui com vulgui, el cert és que ara que els vots de Junts són decisius, la formació independentista ha decidit imitar ERC i utilitzar el seu poder per condicionar la política espanyola. Així, el pacte contempla el reconeixement del català a Europa, el seu ús a la cambra i la investigació de Pegasus i el 17-A.

(Visited 224 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “Quin republicà dona la benvinguda a Junts a la política “botiflera”?”

  1. ERC eren ara els botiflers. N’hi ha d’altres que en fa d’anys que en son. Ara bé, no recordo fer-se’n massa escarafalls els amics d’ERC.

    Estoicisme.

    Respon

Feu un comentari