Les obres dels Ferrocarrils de la Generalitat d’aquest estiu treuen de polleguera els usuaris

Nombrosos passatgers recorren als serveis de Renfe i es queixen de la xafogor als trens, la manca d’informació, les cues que es formen per agafar els autobusos alternatius i de viatjar “com sardines”

Cues per accedir a una estació dels Ferrocarrils de la Generalitat i captura de pantalla d'un panell amb manca d'informació

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha suspès aquest estiu els seus serveis entre diverses estacions per realitzar “obres de millora a les infrastructures”. Aquestes obres han provocat, per exemple, que, des del dia 12 al 20 d’agost, el servei entre les estacions de Gràcia, Sant Gervasi, Muntaner, La Bonanova, Les Tres Torres i Sarrià es faci amb autobusos substitutoris. Aquests dies també s’ha suspès el servei de trens entre les estacions del Gornal i L’Hospitalet Avinguda Carrilet. A més, des del 7 de juliol i fins el 3 de setembre, hi ha talls del servei a la Línia 8 entre les estacions de Barcelona-Plaça Espanya i Nou Ciutat Cooperativa les nits de divendres i dissabte.

Molts usuaris protestwnpels talls i, a més, denuncien que la periodicitat de pas dels autobusos substitutoris els obliga a llargues estones d’espera. Aquestes queixes s’han sumat a les ja habituals pel funcionament defectuós del servei d’aire condicionat als combois i de l’amuntegament de viatgers, perquè durant l’estiu també es redueix la periodicitat de pas dels trens. Aquest estiu, a més, s’hi va afegir l’accident d’una màquina de FGC que feia treball nocturn, en el qual un operari es va trencar una cama, que va obligar a tallar el servei entre Gràcia i Sarrià.

El portal institucional de Twitter de FGC amaga, però, totes les queixes. A primera hora del matí penja sempre en mateix missatge: “Bon dia. El servei funciona segons l’horari programat”. Les queixes dels usuaris no es veuen en el perfil de FGC i cal buscar-les en els comentaris a aquest anunci de normalitat diari. “Bon dia. Enunciat molt allunyat de la realitat o directament cínic. Els seus Ferrocarrils van només de plaça Catalunya a Gràcia. Després cua cap al bus. Pocs autocars, retards. I finalment combois sense aire condicionat. Servei lamentable. Esperem disculpes i indemnització”, va denunciar un passatger el 16 d’agost. La resposta del responsable de Twitter de Ferrocarrils de la Generalitat li va arribar tres hores més tard: “Bon dia, el servei de trens funciona seguint els horaris programats per les obres de millora de la línia Barcelona-Vallès. Si ens dius el número de cotxe revisarem la temperatura. Gràcies”. La rèplica de l’usuari, que, lògicament, ja no era al tren va ser: “Això ja serà demà. Ara estic al lavabo de la feina, refrescant-me i traient-me la suor i l’acalorament. Gràcies”.

Un altre usuari ironitzava amb l’expressió “normalitat en el servei” usat per l’empresa. “Normalitat?” es preguntava i reproduïa una imatge dels panells informatius de l’estació Europa-Fira on es llegia “temps d’arribada no disponible” en els serveis de cinc línies de Ferrocarrils de la Generalitat. Un ciutadà de Sabadell va tirar la tovallola: “Jo, després del descontrol i desastre de la vostra gestió divendres passat i dilluns i dimarts, no m’arrisco. Aniré a Creu Alta a Sabadell Nord i allà agafaré Renfe fins Plaça Catalunya. Molt més ràpid tot plegat i sense tanta història de busos com sardines i puja-baixa”.

Moisés González insistia en la mateixa línia: “Cua descomunal a Gràcia, amb sol directe, sense un espai d’ombra, pocs autobusos. SERVEI DESASTRÓS I PRECARI!!!!!”. Lídia Usón suggeria “coses a millorar quan poseu busos per enllaçar parades”: “Les persones que teniu per informar que estiguin al cas i no parlant pel mòbil o entre ells. Els conductors dels busos que sàpiguen, almenys, els noms de les parades”. Anna expressava així la seva ràbia: “Només desitjo que el ‘lumbreras’ que va preveure aquests talls, estigui en un embús a Puigcerdà de 8 hores. Que tingueu bon dia!!!!!”.

(Visited 151 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari