Barcelona recorda les víctimes del 17-A en el sisè aniversari de l’atemptat

Familiars i víctimes fan sis minuts de silenci en acabar l'acte com a símbol de protesta

Familiars i víctimes guarden silenci en record dels morts pels atemptats del 17-A (ACN)

Barcelona ha homenatjat aquest dijous les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost del 2017, que va tenir lloc ara fa sis anys. L’acte de record s’ha fet al memorial del pla de l’Ós de la Rambla, al tram on va acabar el recorregut mortífer la furgoneta que va atropellar diverses persones. Víctimes i familiars s’han congregat en aquest punt per dipositar clavells blancs en quatre jardineres mentre una violoncel·lista interpretava El cant dels ocells.

En acabar l’acte, els familiars i les víctimes han fet sis minuts més de silenci com a símbol de protesta pels anys que fa que no se senten escoltats pels polítics des del 17-A. L’acte ha estat sobri i sense discursos oficials, amb el silenci i els clavells blancs com a símbol de puresa i principals protagonistes per recordar totes les persones que van morir aquell tràgic 17 d’agost.

L’homenatge ha comptat amb la participació de víctimes i familiars i de representants de totes les institucions. La primera línia política l’han encapçalat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, juntament amb la presidenta del Parlament, Anna Erra; la consellera de Justícia, Gemma Ubasart; el delegat del govern central a Catalunya, Carlos Prieto; i la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Laia Bonet.

Posteriorment, han dipositat les flors l’exalcaldessa de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau, i altres representants de tots els grups polítics del consistori. També han assistit a l’acte altres polítics com l’expresidenta del Parlament i presidenta de Junts, Laura Borràs; la vicesecretària i portaveu d’ERC, Marta Vilalta; i diputats de la cambra catalana. En acabar l’acte, qui també s’ha apropat a parlar amb els familiars de les víctimes ha estat l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari