La Generalitat rebaixa a cinc els immobles per ser considerat gran tenidor

El Sindicat de Llogateres ha celebrat la mesura, que permetrà "encara més" baixades del preu del lloguer

    Pisos en lloguer

    El govern de la Generalitat ha reduït de deu a cinc el nombre d’immobles per ser gran tenidor. Aquesta és una de les novetats que el Departament de Territori ha inclòs en la memòria de la llei de l’habitatge, que aquest mateix dimecres enviarà al govern central. L’altra novetat és que l’executiu català deixa fora de la definició de gran tenidor als promotors de lloguer social.

    La consellera de Territori, Ester Capella, ha assegurat que amb la rebaixa es posarà més habitatge en el mercat de lloguer assequible, i ha apuntat que la normativa podria entrar en vigor aquest agost. Abans, però, el govern central ha de donar el vistiplau per tal que la llei de l’habitatge es pugui començar a aplicar a Catalunya.

    “Catalunya ha posat l’accelerador per garantir el dret a l’habitatge”, ha afirmat la titular del Departament de Territori. D’aquesta manera, un cop remesa la memòria definitiva al Ministeri de Transports, l’executiu central té l’última paraula perquè la norma aprovada el maig al Congrés dels Diputats sigui efectiva. Quan hagi respost, la vigència de la declaració de zona tensionada serà de tres anys i es podrà prorrogar per anualitats.

    Capella ha assegurat que el desplegament de la llei estatal de l’habitatge per part de la Generalitat “no és una contradicció” amb el fet que el grup parlamentari d’ERC registrés fa una setmana una proposta de resolució que aposta per recórrer la normativa. “Catalunya farà el que li toca fer sempre, defensar les seves competències, lluitar-les fins al final i aplicar les que li són pròpies”, ha subratllat la consellera.

    El Sindicat de Llogateres celebra la mesura

    El Sindicat de Llogateres ha valorat positivament que el govern català redueixi de deu a cinc el nombre d’immobles per ser gran tenidor, i ha celebrat que la mesura permetrà que hi hagi “encara més” baixades obligatòries del preu del lloguer. Tanmateix, el col·lectiu ha instat el govern espanyol a publicar “immediatament” les àrees de mercat tensionat per tal que la nova llei d’habitatge pugui entrar en vigor a Catalunya.

    “La pilota és a la teulada del Ministeri de Transports i cada dia que passi sense aplicar la regulació els lloguers seguiran pujant”, ha lamentat el sindicat. Quan entri en vigor, el preu del lloguer estarà regulat a 140 municipis catalans.

    (Visited 61 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari