Quatre departaments del Govern han finançat l’empresa que fa les samarretes que insulten Pedro Sánchez

Política Territorial i Obres Públiques, Salut, Cultura i Igualtat i Feminismes han pagat 117.000 euros a Global Solutions 2014 en els darrers quatre anys

La samarreta insultant Pedro Sánchez es vèn per 15 euros i els dos llibres de Carles Puigdemont, per 40

Global Solutions 2014, l’empresa que comercialitza les samarretes amb la inscripció “Sánchez, mamón, truca al Puigdemont” ha rebut 116.660,24 euros de quatre Departaments de la Generalitat des del 2019. El Departament que hi ha aportat més diners és el de Política Territorial i Obres Públiques, a través de Ferrocarrils de la Generalitat. Aquesta empresa pública ha pagat 64.886,73 euros a Global Solutions 2014 entre el 21 d’octubre del 2019 i el 24 de gener d’aquest any. Hi ha signat 22 contractes durant aquest període.

El Consorci de l’Auditori i Orquestra, format pel Departament de Cultura i l’Ajuntament de Barcelona, va pagar 30.655,40 euros entre el gener del 2020 i el maig del 2022 per quatre encàrrecs fets a l’empresa que produeix les samarretes insultant el president del govern espanyol. L’Institut Català de la Salut hi va firmar deu contractes per valor de 15.149,56 euros i l’Institut Català de les Dones, que depèn del Departament d’Igualtat i Feminismes, quatre contractes més per 5.968,55 euros. En total, el govern de la Generalitat ha signat 40 contractes amb aquesta societat.

Global Solutions 2014 s’ha beneficiat de 46 encàrrecs d’administracions públiques catalanes els darrers quatre anys. Les altres administracions a les que ha facturat feines han estat els ajuntaments d’Argentona (3) i Montgat (1), l’Agència de Desenvolupament del Berguedà (1) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (1). En total, l’erari públic català li ha aportat 120.206,66 euros, en aquest període.

Els anys en què més diners públics va rebre Global Solutions 2014 van ser el 2020 i el 2021 sobretot per la venda a les administracions de mascaretes contra la Covid-19. L’any passat, aquests ingressos van ser de prop de 20.000 euros. Els nou contractes corresponents al 2023 apareguts fins ara al Registre de Contractació Pública de la Generalitat pugen a prop del 9.000 euros. L’últim que hi consta és el signat amb l’Institut Català de la Salut per la realització de “cartells senyalització Centres Atenció Primària Girona”. Ferrocarrils de la Generalitat encara li va comprar mascaretes el gener d’aquest any.

Global Solutions 2014 SL va ser creada l’agost d’aquell any. El seu administrador és Sergi Aymerich Roman. Es defineix com “una central de compres especialitzada en la reproducció d’imatge corporativa per tot tipus de suports: impressió tèxtil, vinils, pancartes i banderoles, lones de gran format, muntatges i aplicacions per a fires, congressos i tot tipus d’esdeveniments, displays, PLV, articles promocionals, retolació, impressió gràfica sobre paper i cartró, packaging i altres elements corporatius” i assegura que “tenim una estructura petita que ens permet reduir molt els nostres marges comercials. A Global Solutions tenim una cartera de clients molt petita, però de gran valor adquisitiu, que ens permet oferir un servei especialitzat i molt ràpid per als nostres clients”. Va fabricar mascaretes amb simbologia independentista i les venia a 8 euros la parella. També va vendre les samarretes de la Diada de l’Assemblea Nacional Catalana, el 2020, o pancartes de “Welcome to Catalonia” exhibides al Nou Camp i comercialitza packs de llibres de Carles Puigdemont.

La samarreta amb el lema fent burla de Pedro Sánchez es pot comprar per 15 euros al seu portal urnesdelreferendum.cat. El GrupMón regala un cupó perquè els que la vulguin adquirir paguin un 15% menys. És a dir, als seguidors dels mitjans de comunicació del grup que controla l’ex-director de TV3, Vicent Sanchis, les samarretes els costen 12,75 euros.

(Visited 404 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari