Barcelona castiga l’incivisme: orinar, fer pintades o beure a la via pública ja surt més car

La Guàrdia Urbana té els dispositius PDA adequats per aplicar els nous imports des d'aquest divendres

Un cotxe de la Guardia Urbana patrulla per la Barceloneta

L’Ajuntament de Barcelona ha endurit les sancions per incivisme a la via pública i des d’aquest divendres ja suposen uns imports més elevats. De mitjana, es tracta d’un increment del 55% de imports previstos per algunes sancions. Es tracta d’una mesura que ja va anunciar el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, a finals de juliol, i que ha entrat ara en vigor.

L’objectiu del consistori, segons Batlle, ha estat incrementar en un 55% les sancions d’aquelles activitats “més visibles i molestes”, com orinar a la via pública, fer pintades a edificis o beure al carrer. Segons ha explicat, la Guàrdia Urbana ja ha donat les indicacions als agents i s’han adequat els seus dispositius PDA per tramitar les sancions amb els nous imports.

L’Ajuntament espera que l’enduriment “millori la qualitat” de les activitats que tenen lloc a l’espai públic. En aquest sentit, i tal com va explicar Batlle quan va presentar la mesura, els exemples d’incivisme que més cars sortiran a la ciutadana són orinar al carrer (que passa de 200 a 300 euros) i fer pintades a edificis (de 300 a 500 o fins a 600 si són edificis patrimonials). Així mateix, la sanció per beure al carrer es podria elevar també fins a 600 euros depenent del cas.

La mesura s’emmarca dins el ‘Pla Endreça’ de l’Ajuntament de Barcelona, que té com a objectiu la millora de les percepcions sobre neteja i inseguretat a la ciutat i que preveu fomentar el civisme i la convivència. “El Pla Endreça suposa limitar activitats invasives a l’espai públic”, ha sentenciat Batlle en unes declaracions.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari