Montero diu que la carta de Feijóo era “més postureig que voluntat de diàleg”

Defensa abordar en la negociació amb l'independentisme "altres fórmules" dins la Constitució

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero
La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero

La número dos del PSOE i ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha afirmat que la carta del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que plantejava una reunió amb el president espanyol i líder socialista, Pedro Sánchez, era una iniciativa “de cara a la galeria” que no tenia una intenció “real”. “Aparenta més un postureig que realment una voluntat de diàleg”, ha dit Montero aquest dimarts al matí en una entrevista a TVE.

La número dos del PSOE ha criticat que paral·lelament Feijóo es reunís en secret amb el president de Vox, Santiago Abascal. “Ens trobem davant la paradoxa que Feijóo aireja la carta i oculta la reunió secreta amb Vox”, ha argumentat. Montero ha subratllat que aquestes converses sense publicitat amb Vox “fan absolutament incompatible qualsevol acord o proposta conjunta” del PSOE amb el PP.

La ministra d’Hisenda ha afirmat que s’està evidenciant que “el PP no ha fet una reflexió sobre el que ha passat” el 23-J.”Els ciutadans a les urnes han traslladat amb claredat que majoritàriament no volen un govern de PP amb Vox”, ha dit. Montero ha afirmat que el PSOE treballarà per “articular una majoria de progrés”. La ministra Montero ha dit que hi ha contactes amb els grups, però ha rebutjat donar-ne detalls encara que ha remarcat que qui se n’encarrega és el PSOE i no Sumar.

María Jesús Montero ha dit que “continuarem parlant amb tots els grups. Primer sobre la Mesa del Congrés i després sobre la investidura”, i ha insistit que primer s’han de constituir les Corts i el rei Felip VI ha de proposar un candidat a la investidura. Serà aleshores quan Sánchez “establirà els contactes amb tots per explorar el marge”.

Pel que fa a la negociació amb l’independentisme, Montero ha reiterat que l’autodeterminació i l’amnistia són línies vermelles per al PSOE i ha insistit que la negociació ha de tenir “com a límit el marc constitucional”. La número dos dels socialistes ha dit que hi ha “altres fórmules” que es poden continuar treballant dins la Constitució.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari