Moret diu que “no li correspon” al PSOE vetar Puigdemont

La presidenta de la Diputació ha instat els exconvergents a "treballar" per fer possible la investidura de Pedro Sánchez

La presidenta de la Diputació de Barcelona, la socialista Lluïsa Moret, afirma que al PSC i Junts per Catalunya “els uneix la voluntat de buscar solucions per a Catalunya”. És per això que la també alcaldessa de Sant Boi de Llobregat ha instat els exconvergents a “treballar” per fer possible la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern central.

En una entrevista a El Periódico, la dirigent socialista s’ha mostrat “convençuda” que serà possible l’entesa amb l’independentisme. I ha mantingut la porta oberta a l’expresident Carles Puigdemont com a interlocutor en les negociacions, perquè “no som nosaltres qui hem de dir a qui li correspon negociar des de l’altra banda”.

La presidenta de l’ens provincial ha sostingut que, amb Junts, “ens uneix el respecte per la diversitat, el respecte per la convivència i el respecte per buscar solucions per Catalunya i, per tant, Espanya”. En aquest sentit, Lluïsa Moret ha assegurat que “Catalunya ha apostat clarament per refrenar la política de Sánchez a Catalunya, basada a fomentar la convivència, el diàleg, buscar acords i pactes, anar desencallant un a un els possibles obstacles”. I ha reclamat a Junts “treballar en aquesta línia”.

Preguntada sobre fins on pot arribar el PSOE, Moret ha assenyalat que les “línies vermelles” són “el respecte institucional i de la Constitució”. A partir d’aquí, ha afegit, les negociacions “són posar propostes damunt la taula”. I s’ha mostrat “convençuda que aquesta voluntat existeix per les dues parts i arribarem a un acord”.

Junts a la Diputació
Pel que fa a una possible incorporació de Junts per Catalunya a la Diputació de Barcelona, la presidenta de l’ens supramunicipal ha indicat que “ara seria bastant complicat”, perquè ja hi ha un “govern tancat”, i ha recordat que han tingut la “mà allargada sempre en el procés de negociació”. Tots dos partits van governar plegats la institució durant l’anterior legislatura.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari