Absolt un jove acusat d’atacar la Policia Nacional durant la protesta per la sentència de l’1-O

L'Audiència de Barcelona no troba demostrat que l'encausat llencés pedres als agents

Audiència Provincial de Barcelona
Audiència Provincial de Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha absolt un manifestant acusat d’atacar agents de la Policia Nacional l’octubre del 2019, durant les protestes independentistes a Barcelona contra la sentència que va condemnar els dirigents del procés per l’1-O.

La Fiscalia demanava tres anys de presó per desordres públics i atemptat contra l’autoritat per a l’encausat, a qui atribuïa el llançament de pedres als policies, però el tribunal no considera demostrat que ell en fos responsable, ni tampoc que amenacés i insultés els agents des d’una boca de metro al Passeig de Gràcia.

La sentència considera provat que es van llançar tres pedres i que es van proferir insults contra tres unitats de la Policia Nacional que van anar a la plaça Catalunya de Barcelona a ajudar companys que s’havien quedat sense material antiavalots mentre patien l’atac de nombrosos manifestants.

Segons recull l’ACN, d’altra banda, la sentència indica que insultar els agents no és “lamentablement” un delicte, i les amenaces de mort serien lleus.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari