Detingut un matrimoni que traslladava a Algèria cotxes robats desde Barcelona i València

La parella formava part d'una xarxa criminal que robava els vehicles a Europa i els rematriculava a França

L'operatiu de la Guàrdia Civil per escorcollar un domicili a Alacant i detenir el matrimoni que traslladava cotxes robats a Algèria
L'operatiu de la Guàrdia Civil per escorcollar un domicili a Alacant i detenir el matrimoni que traslladava cotxes robats a Algèria

La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut a Alacant un matrimoni algerià dedicat a traslladar al seu país d’origen vehicles robats des dels ports de Barcelona i València. La parella està investigada pels delictes de contraban, falsedat documental, receptació i estafa. La investigació, atesa la complexitat i la difícil detecció del modus operandi emprat pels detinguts, ha tingut una durada d’un any. S’han detectat una trentena de vehicles exportats amb un valor comercial d’un 1,43 milions d’euros, que eren robats en diversos països europeus i es falsificaven els bastidors per ser matriculats provisionalment a França. Fins al moment, han estat recuperats sis d’aquests vehicles.

Els dos detinguts formarien part de l’estructura d’una organització establerta a Europa, de gran escala, que comptava amb la seva pròpia xarxa de robatori de vehicles, experta en la falsificació mitjançant el procés de retroquelació del número de bastidor i responsables en tramitació documental i duanera. Tota aquesta estructura era necessària per materialitzar l’objectiu del delicte, i dificultava la localització dels vehicles i la detecció del seu origen o traçabilitat.

Els investigats tenien encomanat el rol de realitzar l’exportació dels vehicles mitjançant la creació d’empreses per a aquest fi. Els vehicles eren prèviament robats en altres països europeus, els bastidors es falsificaven amb la retroquelació i s’aplicava una matriculació provisional a França, utilitzant el nou número de bastidor per donar d’alta el vehicle al sistema de matriculació francès. Per completar l’exportació, es comptava amb la intervenció d’empreses privades de gestió duanera, però els detinguts estafaven aquestes empreses al no pagar les tarifes per les gestions efectuades. Feien servir contractes de compravenda a nom de terceres persones algerianes d’edat avançada, dificultant encara més la identificació de la xarxa criminal.

Es van fer escorcolls a dos dels domicilis vinculats actualment als detinguts, i es va trobar documentació rellevant de les exportacions efectuades, xecs d’elevat valor i suports informàtics que seran objecte d’anàlisi. L’operació continua oberta i la Guàrdia Civil manté contactes amb autoritats policials de diferents països europeus per a la completa desarticulació de l’organització.

 

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Detingut un matrimoni que traslladava a Algèria cotxes robats desde Barcelona i València”

  1. Ja ja ja
    Pasaban la ITV en Francia para cambiar de matricula
    Menudos gabachos
    En España y Cataluña, es casi imposible hacer esto
    Otra vez, somos mejores que los gabachos
    NO COMMENT

    Respon

Feu un comentari