Moret defensa el pacte amb ERC a la Diputació de Barcelona perquè permet “un govern ampli i divers”

Junts retreu als republicans que hagin arribat a acords amb els socialistes "per la porta del darrere"

    La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, presideix el ple del cartipàs, amb el vicepresident segon i diputat d'ERC, Dionís Guiteras (ACN)

    La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha defensat la incorporació d’ERC al govern de l’òrgan supramunicipal i ha assegurat “no canvia res”, sinó que “reforça” l’acció del nou executiu. “Denota absoluta coherència amb el que vam dir, que apostaríem per un govern ampli i plural i és el que hem fet“, ha defensat la socialista aquest dimarts, després que s’hagi celebrat el ple del cartipàs. El nou govern de la Diputació s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP i Vox, que s’han abstingut.

    La celebració del ple del cartipàs ha estat marcada per la incorporació a última hora dels republicans al govern de l’òrgan supramunicipal. En aquest sentit, el diputat de Junts, Ramon Bacardit, ha carregat durament contra ERC en la seva intervenció en el ple i els ha acusat de pactar “per la porta del darrere” amb el PSC. “Després de quatre anys de crítiques furibundes cap a Junts per pactar amb el 155 a la Diputació, ERC ho fa per la porta del darrere, no només a Barcelona, també a Tarragona i Lleida”, ha criticat. Bacardit ha acusat els republicans de fer “filibusterisme polític” i ha assenyalat que “només des d’aquesta lògica s’entén la desgana a l’hora de fer un pacte entre Junts i ERC”.

    En una atenció als mitjans posterior a la celebració del ple, el diputat republicà Dinoís Guiteras, que amb el pacte amb el PSC es converteix en vicepresident segon de la Diputació, ha defensat el diàleg amb “tots” els grups. “És la responsabilitat de qualsevol partit polític, hem de negociar i parlar amb tothom per veure si les polítiques que volem impulsar tenen cabuda o no en un govern”, ha insistit.

    En relació amb les crítiques internes dins el partit dels republicans pel pacte amb el PSC, Guiteras ha insistit a treure ferro a la qüestió i ha assegurat que tots els diputats d’ERC han parlat amb “tots” els alcaldes. De fet, ha indicat que els republicans van intentar “fins a l’últim dia tenir un altre equip de govern i no va sortir”. “Tothom està content i satisfet d’entrar al govern perquè venim a treballar”, ha afirmat, alhora que ha subratllat que la incorporació d’ERC aporta “visió de la diversitat” del territori.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari