ERC culpa Junts del pacte de govern a la Diputació de Barcelona

Dionís Guiteras defensa l'acord amb PSC i comuns "perquè era l'únic que era possible" per la impossibilitat d'una alternativa

Dionís Guiteras

L’alcalde de Moià i diputat d’ERC a la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, ha defensat aquest dimecres la decisió del seu partit de formar part del govern de l’ens amb el PSC i els comuns, davant les crítiques de Junts, indicant que van explorar una majoria independentista alternativa amb els juntistes i que no va ser possible perquè dos representants es van desmarcar de la disciplina d’aquest partit.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Guiteras ha dit que han entrat en el govern amb PSC i els comuns “perquè era l’únic que era possible“, ja que “els números no donaven per una alternativa”, tot i que, segons ha afirmat, han estudiat possibilitats d’acord fins a darrera hora.

A més, ha assegurat que, en contra del que indica Junts, no havien tancat i amagat l’acord de govern a la Diputació fins després de les eleccions generals del 23-J. En qualsevol cas, ha afegit que creu que si l’haguessin anunciat abans no els hauria passat factura. També ha recordat que no van votar la socialista Lluïsa Moret com a presidenta de la institució supramunicipal.

D’altra banda, Guiteras ha carregat contra el “relat” que hagin estat quatre anys criticant el pacte de govern anterior a la Diputació de Barcelona entre el PSC i Junts. Ha recordat que fa quatre anys els juntistes podrien haver optat per una majoria alternativa amb ells i els comuns, punt sobre el qual ha assenyalat que ERC va dirigir la seva crítica.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari