Ione Belarra retreu els resultats a Yolanda Díaz

La líder de Podemos jutja insuficients els vots de Sumar, que atribueix a "renunciar al feminisme i invisibilitzar Podemos"

La secretària general de Podem, Ione Belarra (ACN)

La secretària general de Podemos, Ione Belarra, ha jutjat insuficient el resultat de Sumar, la candidatura liderada per Yolanda Díaz, i ha destacat la pèrdua d’escons respecte dels resultats d’Unidas Podemos, que sota el lideratge de Pablo Iglesias va sumar 700.000 vots i quatre representants més el 2019 que ara Díaz.

En un vídeo difós per la formació morada, en concret, Belarra presenta el resultat de Sumar com la demostració que “renunciar al feminisme i invisibilitzar Podem no ha funcionat electoralment”.

La líder de Podemos ha conclòs que Espanya “ha guanyat temps” amb el resultat del 23-J, però ha considerat que “això no és suficient” perquè no s’ha assolit l’objectiu de poder governar “amb més força” la pròxima legislatura, tot i la desfeta del bloc conservador de PP i Vox.

D’aquesta manera, Belarra, que va formar part de la llista electoral de Díaz, a diferència d’Irene Montero, ha evidenciat les tensions entre Podemos i Sumar l’endemà dels comicis.

El mateix Pablo Iglesias, exvicepresident del govern, ha instat Díaz a fer autocrítica per no haver igualat els resultats de Podemos i ha indicat que s’ha sotmès a “humiliacions” tant a Belarra com a Montero per elaborar la candidatura del 23-J.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari