Vox veta l’accés de TV3 als seus actes i l’acusa de “linxament i manipulació”

El partit d'extrema dreta ha denunciat la CCMA davant la JEC per vulnerar el principi de neutralitat informativa

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, durant un acte de campanya a Tarragona (ACN)

Vox ha decidit no permetre l’accés de TV3 als seus actes de campanya d’aquest divendres ni al seguiment de la nit electoral del partit el diumenge i, en un comunicat, la formació ha afirmat que el veto continuarà fins que no acabi l’actitud de “linxament i manipulació” de TV3 contra el partit. De fet, Vox ha denunciat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a la Junta Electoral Central (JEC) per vulneració del principi de neutralitat informativa en un reportatge sobre la formació que es va emetre aquest dijous al TN Vespre de la televisió pública catalana.

En la introducció del reportatge, el presentador Toni Cruanyes va dir que “les premisses de Vox es basen en la mentida” i “els sentiments d’odi contra grups socials afeblits i històricament discriminats”, i va afegir que l’argumentari de la formació d’extrema dreta inclou “xenofòbia contra la immigració, especialment marroquina” i “bel·ligerància contra el feminisme”.

La peça incloïa declaracions d’assistents a mítings i de persones que s’han manifestat en algun dels diversos actes que Vox  ha fet al llarg de la campanya, i explicava que els esdeveniments s’han fet sobretot a “barris de renda baixa”, on els actes han jugat la carta de “l’alarmisme”. En un comentari posterior al reportatge, Cruanyes va afirmar que la mentida i les actituds fanfarrones i agressives tenen conseqüències per a la convivència.

Vox ha acusat TV3 d’haver vulnerat l’article 66 de la LOREG, del principi de neutralitat informativa, i exigeix a la JEC que obri un expedient sancionador a la CCMA. A més, insta l’ens públic català a “complir de forma escrupolosa” els principis de “pluralisme polític, neutralitat informativa, igualtat i proporcionalitat”. Segons el partit, una peça com la publicada pel TN Vespre “aporta avantatge a la resta de grups polítics” perquè dona un “tractament extremadament desqualificador contra Vox”.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Vox veta l’accés de TV3 als seus actes i l’acusa de “linxament i manipulació””

Feu un comentari