Un detingut a Lleida vinculat al jihadisme i que hauria estat preparant atemptats a Europa

L'operació de la Guàrdia Civil s'ha desenvolupat també al Marroc

Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres a Lleida un home per la seva presumpta relació amb el jihadisme. L’operació s’ha fet conjuntament amb la policia marroquina, que ha fet una altra detenció a la ciutat de Nador, segons ha avançat TVE. La investigació està sota secret de sumari i continua oberta. Divendres està previst que l’home que han detingut a Lleida passi a mans de l’Audiència Nacional.

Segons Televisió Espanyola, els dos homes estarien vinculats a jihadistes d’Estat Islàmic a Síria que preparaven operacions terroristes a Europa. Ho farien seguint “les instruccions dels líders d’aquesta organització terrorista”, segons indica un comunicat de la Direcció General de Vigilància Territorial Nacional, del Marroc.

La investigació també ha confirmat que els detinguts tenien contacte amb una xarxa d’immigració il·legal per obtenir documents d’identitat falsificats amb l’objectiu d’utilitzar-los en els seus projectes terroristes.

Aquesta és una operació conjunta en el marc dels “continus esforços” del Marroc i Espanya per a “neutralitzar” les amenaces terroristes a la seguretat de tots dos països, segons el govern marroquí.

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari