Cau una banda que robava diners suplantant identitats de clients de bancs

Els Mossos i la Policia Nacional detenen 12 persones per 90 estafes valorades en més d'un milió d'euros

Entrada dels Mossos durant l'operatiu que va desarticular una banda que suplantava identitats de clients de bancs

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que suplantava identitats de clients d’entitats bancàries per retirar diners en efectiu i fer transferències, difon l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

12 persones han estat detingudes com a presumptes autors d’un delicte continuat d’estafa, falsedat, receptació, usurpació d’estat civil i organització criminal, ja que se’ls atribueixen estafes per valor de més d’un milió d’euros, amb més de 90 denúncies recollides pels dos cossos policials.

La banda, formada per membres amb rols molt ben definits i especialització de tasques, actuava en diferents parts d’Espanya i s’havia especialitzat en aquesta modalitat delictiva des de feia anys, afegeix la mateixa informació. L’operatiu que va desarticular-la es va desplegar alhora a les províncies de Barcelona i Granada el passat 28 de juny.

A partir de dades de documents d’identitat robats, i després de determinar en quina entitat bancària tenien les víctimes comptes amb saldo, l’organització aconseguia enganyar els treballadors dels bancs i eludir els controls de seguretat per extreure diners, usant mules o testaferros en els casos més arriscats.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari