Antifrau troba irregularitats en la compra de terrenys del nou centre sanitari del Solsonès

La institució descarta obrir una investigació i insta el Consell Comarcal a fer-ho

Plaça del Consell Comarcal del Solsonès

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha detectat diverses irregularitats en la compra dels terrenys destinats a la construcció del nou centre sanitari del Solsonès per part del Consell Comarcal i la Fundació pública comarcal, recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

L’OAC ha arxivat el cas perquè considera que no pertany al seu àmbit d’actuació, però ha instat al Consell Comarcal del Solsonès a obrir una investigació per determinar l’abast de les irregularitats, constatades arran d’una denúncia presentada per la CUP.

Aquesta formació, per la seva part, ha iniciat un nou procediment davant del Síndic de Greuges per “depurar responsabilitats i que es corregeixin els errors detectats”.

Segons afegeix la mateixa informació, l’OAC ha detectat una “eventual tramitació indeguda” de la compra dels terrenys, tancada per un import de 800.000 euros. A més, ha destacat una manca d’acord sobre l’adquisició de la junta de la Fundació pública comarcal i l’absència de l’informe de la Direcció General d’Administració Local.

D’altra banda, l’informe d’Antifrau reflecteix l’existència de “determinades incongruències” relatives al precontracte signat el 3 d’abril de 2023, així com de diversos elements “d’inseguretat jurídica” sobre la propietat i una “definició irregular” de la finca.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari