La JEC reclama a TV3 que Junts no tingui més presència que la resta de partits

L'organisme dona la raó al PDeCAT, que va presentar un recurs exigint els seus drets i minuts electorals

Roger Montañola, candidat del PDeCAT - Espai CiU a Begur (Maria Pratdesaba y Arnau Martínez, ACN)
Roger Montañola, candidat del PDeCAT - Espai CiU a Begur (Maria Pratdesaba y Arnau Martínez, ACN).

La Junta Electoral Central (JEC) ha reclamat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), concretament a TV3, que modifiqui la cobertura informativa dels blocs electorals de manera que Junts per Catalunya no tingui més presència i minuts que la resta de formacions polítiques amb representació al Congrés dels Diputats. Segons ha pogut saber l’ACN, la JEC ha donat la raó al PDeCAT després que aquest presentés un recurs a la televisió pública.

Els de Roger Montañola s’han queixat que el partit que encapçala Míriam Nogueras ha tingut més minuts als telenotícies des de l’inici de campanya i fins al dia 12 de juliol en detriment de la coalició d’Espai CiU, qui té els drets electorals. Una acusació que la mateixa CCMA ha admès.

Tot i això, la Corporació considera que el còmput total s’ha de fer durant tota la campanya i no durant uns dies determinats. A més, la CCMA discrepa que el PDeCAT pugui atribuir-se els drets dels vuit diputats de Junts, un fet que respon a una altra resolució de la JEC del 5 de juliol.

La resolució assegura que la cobertura informativa de Junts, com a grup polític significatiu als mitjans de comunicació públics, no podrà ser igual o superior a la dedicada a les candidatures que van aconseguir representació.

(Visited 227 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari