El PSC negocia per ampliar l’acord de govern a la Diputació de Barcelona

Salvador Illa només rebutja sumar Vox al pacte

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en una roda de premsa a la seu del partit (ACN)

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha confirmat que el seu partit continua treballant per fer “encara més ampli i estable” l’acord per a governar a la Diputació de Barcelona, que de moment han subscrit amb els comuns i Tot per Terrassa (TxT) aquest dimecres. Illa, de fet, s’ha mostrat disposat a incloure en l’acord qualsevol de les altres forces de la Diputació, excepte Vox.

Amb el suport d’aquestes dues formacions, el PSC té gairebé assegurat el govern de la institució supramunicipal, al capdavant de la qual pretén situar l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret.

El PSC, els comuns i la diputada de TxT sumen 23, encara per sota dels 26 que marca la majoria absoluta. Junts i ERC, que no han fet públic cap acord, sumen també 23 diputats, però en cas d’empat guanyaria la llista més votada, que és la del PSC.

Poques hores abans de la celebració del ple de constitució de la Diputació, a més, es manté la incògnita sobre què faran els dos diputats independents de Junts, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; i l’alcalde de Torroelles de Foix, Sergi Vallès.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari