A judici un dels tres monjos de Montserrat acusats de pederàstia

Els delictes han prescrit per a dos dels tres investigats

Edificis de l'abadia de Montserrat al peu de la muntanya
Edificis de l'abadia de Montserrat al peu de la muntanya

El germà Gabriel és l’únic dels tres monjos de l’Abadia de Montserrat acusats de pederàstia que afrontarà un judici, ja que els delictes presumptament comesos pels altres dos han prescrit, segons ha avançat El Periódico.

La instrucció, conduïda per un jutjat de Manresa, ha conclòs i la Fiscalia ha sol·licitat una pena de 5 anys de presó per al germà Gabriel, mentre que l’acusació particular demana 6 anys.

Les dues acusacions atribueixen al religiós l’ús de la seva influència personal i espiritual, a més de l’ús de l’alcohol, per abusar sexualment d’un menor de 16 anys.

Els delictes pels quals s’ha investigat dos monjos més -un dels quals mort el 2008, ja han prescrit, a diferència del cas del germà Gabriel, qui s’asseurà a la banqueta per uns fets que van tenir lloc el maig del 2019, denunciats el 2021.

El germà Gabriel, segons la denúncia dels Mossos d’Esquadra, va aprofitar una estada del menor a l’Abadia de Montserrat, on ell mateix l’havia convidat, per emborratxar-lo, amb cava que el menor li havia regalat, i abusar d’ell dues nits.

El religiós, segons fonts judicials d’El Periódico, va admetre als jutjats el contacte sexual, però va declarar que va ser consentit.

(Visited 136 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari