Troben el cos sense vida d’un nen d’entre dos i quatre anys a la platja de Roda de Berà

L'alcalde del municipi apunta que podria tractar-se del cadàver d'un nen migrant mort al Mediterrani

Aquest dimarts han trobat el cos sense vida d’un nen d’entre dos i quatre anys a la platja Costa Daurada de Roda de Berà (Tarragonès), segons ha avançat el Diari de Tarragona i han confirmat fonts policials a l’ACN. Els fets han tingut lloc al voltant de les vuit del matí d’aquest dimarts, quan un treballador de la brigada de neteja de les platges ha donat l’avís.

Segons ha detallat l’alcalde del municipi, Pere Virgili, les primeres hipòtesis apunten que podria tractar-se del cadàver d’un nen migrant mort al Mediterrani. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat agents de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil, qui s’està fent càrrec de la investigació.

En una atenció als mitjans, Virgili també ha explicat que el cos estava sense cap i en un estat avançat de descomposició. De fet, en un primer moment, l’operari que l’ha trobat es pensava que era un ninot. Una vegada el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha corroborat que es tractava d’un cos humà han començat a sorgir les primeres hipòtesis.

Segons Virgili, la “més plausible és que sigui el cadàver d’un nadó provinent d’un naufragi, d’una embarcació de les que està convertint el Mediterrani en el Mare Mortum“. Ho justifica dient que el menor “no anava vestit com per anar a la platja”, sinó que anava amb “pantaló llarg, jersei i jaqueta de màniga llarga”. Tot i que Virgili ha assegurat que “podria tractar-se d’una certesa”, cap cop policial ha confirmat ni l’origen, ni la identitat del cos.

De moment, la Guàrdia Civil continua investigant les causes de la troballa. Al voltant de les onze del matí, el jutjat d’instrucció número 7 del Vendrell, en funcions de guàrdia, ha practicat l’aixecament del cadàver. La jutgessa ja ha obert les diligències i resta a l’espera de rebre els informes forenses i policials. Per la seva banda, la Policia Local i la brigada de la neteja han procedit a netejar la zona que ja torna a estar oberta al públic.

(Visited 172 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari