La CGT crida a la vaga de repartidors de Glovo a Barcelona del 14 al 17 de juliol

El sindicat demana solidaritat amb els 'riders' d'origen asiàtic, convocants de la protesta

Motxilla d'un repartidor de Glovo

Foto: CGT

La CGT ha cridat a secundar la vaga que han convocat a Barcelona els repartidors de Glovo d’origen asiàtic entre els dies 14 i 17 de juliol, i a no consumir a través d’aquesta plataforma.

Sobre aquests treballadors, el sindicat destaca que pateix la precarització de l’empresa i que la llei que regula els repartidors del sector, els denominats riders, no els va tenir el compte, ja que “permet models inèdits d’autònoms”.

Els convocants, bàsicament pakistanesos i indis, també reclamen una modificació a l’alça de les tarifes que cobren. En concret, volen que s’estableixi una tarifa base de 2 euros, 50 cèntims per quilòmetre i 60 cèntims durant els primers quatre quilòmetres, a més de l’obtenció d’una bonificació mínima d’1,6 euros, i que quan es produeixi una alta demanda, l’import pugi a 2,2 euros.

A través de les xarxes socials, la CGT ha precisat que aquest col·lectiu és el convocant de la protesta, mentre que el sindicat li dona suport “des de fora” per petició dels organitzadors. La GCT també ha especificat que els ajuden penjant cartells als carrers i difonent la mobilització a les xarxes, ja que assegura que els riders asiàtics no tenen perfils per fer-ho.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari