El PP rebutja un pacte que elimini les CCAA o no defensi les llengües cooficials

Nacho Martín Blanco, el cap de llista popular per Barcelona, dibuixa dues línies vermelles a Vox

Nacho Martín Blanco

Foto: ACN, Jordi Borràs

El cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions generals, Nacho Martín Blanco, ha afirmat aquest dimarts que el candidat dels populars a la presidència, Alberto Núñez Feijóo, “no serà mai en un pacte que no defensi la pluralitat de llengües a l’Estat o que elimini les comunitats autònomes“. Martín Blanco ha dibuixat aquestes dues vermelles sobre un eventual pacte amb Vox durant una entrevista concedida a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

A més, ha subratllat que no és negociable “el principi de no discriminació ni la igualtat d’oportunitats dels espanyols”, qüestions que considera que “generen dubtes” en altres partits, com seria el cas de Vox. Martín Blanco també ha reivindicat el compromís del PP contra la violència masclista i els discursos d’odi durant la mateixa entrevista.

El programa electoral de Vox es compromet a promoure “un estat unitari administrativament descentralitzat”; a la “devolució immediata” a l’Administració Central de l’Estat de les competències en educació, sanitat, seguretat i justícia; a treballar per “acabar amb les fronteres artificials creades per les comunitats autònomes”; i a garantir “l’ús de l’espanyol en tot el territori nacional”, per bé que considera que “un dels tresors culturals més grans” d’Espanya “són les diferents llengües que es parlen en les seves regions i províncies”.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari