UGT denuncia males praxis en la contractació de professors en centres públics de Girona

El sindicat critica que el Departament d'Educació no actuï i afirma que no han rebut cap resposta per part de l'administració

La responsable d'Educació d'UGT a Catalunya, Lorena Martínez, el de Girona, Jordi Perales, i el secretari general d'UGT a les comarques gironines, Maxi Rica, en una roda de premsa (ACN)

El sindicat UGT ha denunciat aquest dilluns que algunes direccions de centres públics de Girona contracten professors amb males praxis i donen favoritisme a familiars i coneguts. El sindicat assegura que aquesta casuística succeeix amb les places perfilades, on les direccions poden escollir els professors a partir d’una entrevista.

Segons ha explicat el responsable del sector d’Educació d’UGT a les comarques gironines, Jordi Perales, el sindicat ha fet una investigació en què tres delegats s’han apuntat als processos de places perfilades i en cap d’ells han estat escollits i han detectat irregularitats en tots. El sindicat ja ho ha comunicat al Departament d’Educació, qui no ha respost a les denúncies d’UGT.

En una de les entrevistes, des d’UGT recriminen que només hi havia dues persones fent-la, quan la normativa exigeix que en siguin tres: el director (com a cap de recursos humans del centre), un membre de l’equip directiu o un coordinador de cicle i una persona del consell escolar. En aquesta ocasió, el delegat es va trobar amb el director del centre i un membre de l’equip directiu.

En el segon cas, la direcció va citar el delegat sindical per una entrevista a les nou del matí el dia abans a les set del vespre. Després de no respondre, el centre es va posar en contacte amb ell i el delegat va recordar que havien de convocar l’entrevista fora de l’horari lectiu per garantir l’assistència dels interessats. Com que no va ser així, el centre va enviar un correu al delegat dient que entenien que no estava interessat en la plaça.

L’últim dels casos és el més sorprenent, segons Perales. En aquesta investigació, l’entrevistat es va trobar amb una sola persona del claustre i va dir que ni la directora ni la cap d’estudis podien fer l’entrevista, així que estaria ella sola i ja els hi passaria les notes. Perales assegura que en aquest cas “no es complia cap condició” perquè l’entrevista tirés endavant. Segons el responsable a UGT de la província de Girona, aquestes irregularitats són una mostra que les entrevistes són un tràmit i que en la majoria de casos les places ja estan donades. De fet, tenen constància que algunes de les places perfilades (que són les que poden convocar processos de selecció a partir d’entrevistes) s’han donat a familiars de l’equip directiu.

El Departament d’Educació no actua

Aquestes situacions de males praxis s’han denunciat en reiterades ocasions a la direcció dels Serveis Territorials d’Educació, però el sindicat afirma que no obtenen cap resposta per part de l’administració. Per això han decidit que seguiran impulsant aquestes investigacions d’entrevistes i totes aquelles irregularitats que detectin les portaran a institucions de control com ara la Bústia Ètica, l’Oficina d’Antifrau o el Síndic de Greuges.

A més, si en algun cas detecten que hi ha informació falsificada (com pot ser la signatura d’un procés per part de persones que no hi eren a l’entrevista), asseguren que ho portaran a la Fiscalia perquè investigui si hi ha indicis de delicte.

(Visited 402 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari