L’Acadèmia del Cinema Català fa 13 acompanyaments en un any a víctimes d’abusos

La iniciativa facilita assessorament i deriva casos del sector audiovisual i de les arts escèniques a serveis i punts d'atenció

Gala dels XV Premis Gaudí

Foto: Acadèmia del Cinema Català (YouTube)

El departament contra els abusos en el sector audiovisual i de les arts escèniques de l’Acadèmia del Cinema Català ha realitzat 13 acompanyaments a onze víctimes i dos testimonis en el seu primer any de funcionament, difon l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

La iniciativa, impulsada en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat, ha comptat amb la psicòloga experta en violència masclista Aina Troncoso i l’advocada Carla Vall per proporcionar assessorament i derivar casos que ho han requerit als serveis, recursos i punts d’atenció existents.

L’Acadèmia del Cinema Català, a més, ha començat a elaborar un protocol d’actuació propi per prevenir, detectar i reparar amb diligència les situacions de violència masclista i assetjament per raó d’orientació sexual.

En la primera fase del protocol s’ha completat una diagnosi per entendre les dinàmiques, mancances, necessitats i resistències existents en la pràctica professional audiovisual a Catalunya, en la qual han participat els professionals de les diverses especialitats mitjançant un qüestionari anònim massiu, i la realització d’una trentena d’entrevistes en profunditat.

“Les més de 350 respostes recollides donen dades significatives sobre el tipus de situacions que es pateixen al sector, els contextos en què es produeixen i les mancances estructurals que dificulten el seu abordatge”, han destacat en un comunicat reflectit també per l’ACN.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari