Abacus ha ingressat 3’1 milions d’euros de TV3 en mig any

L’empresa d’Oriol Soler ha començat el rodatge de ‘Mai mai’, una sèrie juvenil de 8 capítols que costen uns 350.000 euros cadascun

Oriol Soler, segon per l'esquerra, al costat dela presidenta d'Abacus, Maravillas Rojo, en una assemblea de l'entitat

Abacus, l’empresa que dirigeix Oriol Soler, acaba de començar les gravacions de Mai mai, una sèrie de vuit capítols que li costa 2.879.272,68 euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA); és a dir, uns 350.000 euros cada un. El holding de societats en què s’ha convertit la cooperativa Abacus ha ingressat 3.146.388,76 euros entre el 13 de desembre del 2022 i el 9 de maig d’aquest any gràcies a encàrrecs de TV3.

El 12 de desembre de l’any passat, la CCMA li va encarregar la producció dels vuit capítols de  la sèrie Mai mai, d’una durada aproximada de 45 minuts cadascun, que està previst que s’estreni l’any que ve. El 13 de juny, la CCMA va informar que havia començat el rodatge d’aquesta sèrie i n’avançava el seu contingut: “Rodada quasi íntegrament en l’entorn del Vallès Oriental i ambientada en unes colònies d’estiu, la producció compta amb un repartiment format principalment per actors i actrius joves. La sèrie potenciarà les emocions, la diversió, les històries d’amor i d’amistat a través de la música en català que ha estat referent durant les últimes dècades”.

Abacus ha aconseguit també que TV3 li compri dues produccions en els primers mesos de 2023. El 3 d’abril, la CCMA li va encarregar el documental Salvador Seguí, una lluita pendent, i el 9 de maig Cuina salvatge, del qual no se n’ha donat cap informació encara. Pel documental de Salvador Seguí, la Corporació que presideix Rosa Romà pagarà 118.125,92 euros mentre que per Cuina salvatge n’abonarà 148.990,16.

Oriol Soler, empresari vinculat a ERC i investigat per la seva vinculació a Tsunami Democràtic i al finançament ocult del ‘procés’ independentista, es va fer amb la direcció general d’Abacus el novembre del 2021, quatre mesos després que aquesta cooperativa es fusionés amb SOM, una societat seva que gestionava revistes i produccions audiovisuals. Des d’aleshores, la CMMA ha signat 18 contractes amb Abacus. Fins ara, el més elevat era el que va correspondre a la realització de 13 programes dedicades al món casteller, amb el títol Obrint Plaça. Va costar 301.767,67 euros. Mai, mai costa nou vegades més.

Abacus va rebre diners també de la Secretaria de Mitjans de Comunicació i Difusió de la Generalitat. Aquest departament del Govern li va donar prop de mig milió d’euros perquè creés una xarxa de mitjans de comunicació de proximitat. En una decisió sense precedents, el març passat l’empresa de Soler va renunciar a la subvenció i va tornar-la. El seu imperi mediàtic no ha deixat de créixer, però, i el seu proper objectiu és crear una plataforma audiovisual de la mà de les dues productores més mimades per TV3: Mediapro i Minoria Absoluta. Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler, és l’única que fa a TV3 un programa més car que Mai Mai. Es tracta de Polònia, que el curs 2022-2023 ha costat 3,4 milions d’euros.

(Visited 542 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari