PSC i comuns tanquen acord a la Diputació que es queda a 4 diputats de la majoria absoluta

Els quatre membres del PP i la posició de dos independents de Junts poden decantar la balança

Lluïsa Moret

PSC i En Comú Podem han arribat a un acord per governar la Diputació de Barcelona. Els 17 diputats del PSC i els 5 dels comuns sumen 22, per tant, es queden a 4 de la majoria absoluta que està fixada en 26. Segons el comunicat dels dos partits, han consensuat que la socialista Lluïsa Moret en sigui la presidenta i que la coordinadora nacional de Catalunya En Comú, Candela López, ostenti una vicepresidència.

Després que la direcció de Junts hagi decidit no reeditar l’acord amb el PSC a la Diputació de Barcelona, hi ha la incògnita de saber què votaran dos independents de Junts: l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès. Així mateix, també poden ser decisius els 4 membres del PP, que podrien repetir una fórmula semblant a la que ha donat l’alcaldia de la ciutat de Barcelona al socialista Jaume Collboni.

Segons el comunicat de les dues formacions, han acordat els compromisos que han de marcar les “línies mestres” del pla de mandat que proposen: compromís amb la sostenibilitat i els objectius de l’Agenda 2030; compromís amb el govern local i amb la seva autonomia; compromís amb la innovació i la transparència; compromís amb l’equitat i la cohesió social; compromís amb la lluita contra el canvi climàtic; compromís amb la Igualtat, compromís amb la cultura i l’educació; compromís per generar prosperitat sense deixar ningú enrere i compromís amb el patrimoni i la memòria democràtica.

PSC i comuns asseguren que en els pròxims dies continuaran treballant per configurar un futur “govern de progrés” a l’òrgan supramunicipal. “Apostem per un govern fort que aporti estabilitat a la institució i que situï les necessitats i els reptes dels pobles i ciutats de la província de Barcelona al centre de les seves polítiques”, asseguren.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari