Agricultors de tot Espanya reclamen a Madrid ajudes contra la sequera

Els agricultors exigeixen mesures que abordin la difícil situació del camp

Tractor al pas per la manifestació agrària d'aquest matí a Madrid. E.P.
Tractor al pas per la manifestació agrària d'aquest matí a Madrid. E.P.

Centenars d’agricultors de diferents parts d’Espanya han dut a terme una protesta a Madrid amb tractors per exigir mesures que abordin la difícil situació del camp. Els agricultors han sol·licitat ajudes contra la sequera i els alts costos de producció, i més rapidesa en l’aprovació de mesures addicionals. L’organització agrària Unió d’Unions estima que els ajuts aprovats només cobreixen aproximadament el 3% de les pèrdues actuals, i ha demanat una resposta més contundent al govern actual i al futur executiu que es conformi després de les eleccions generals.

Entre les demandes dels agricultors hi ha la flexibilització de la Política Agrícola Comuna (PAC) per no perdre les ajudes, una planificació hidrològica que aprofiti al màxim l’aigua, assegurances agràries que s’adaptin veritablement a les situacions d’emergència, endarrerir la implementació del quadern digital i compensar l’augment de cost que implica per a les explotacions agrícoles. Alhora, han exigit garanties de subministrament d’aigua i alimentació a preus raonables per al bestiar, així com mesures de prevenció i compensació pels danys causats a l’agricultura i la ramaderia a causa de la sobrepoblació de fauna silvestre.

Durant la protesta, els agricultors han portat pancartes que proclamaven la ruïna del camp, i han expressat el seu descontentament fent sonar les botzines dels tractors. Després de recórrer centenars de quilòmetres fins a arribar a la capital, els agricultors han estat rebuts amb ànims i aplaudiments. La manifestació ha finalitzat a la seu del Ministeri d’Agricultura, on els representants de l’organització Unió d’Unions han llegit un manifest amb les reivindicacions principals.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari