Creen un grup d’experts per combatre la violència sexual contra infants i adolescents

La DGAIA revisarà el programa 'Educant en la responsabilitat', adreçat a menors inimputables

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja

El Govern ha acordat crear un grup de treball format per experts independents per prevenir i combatre la violència sexual que afecta els infants i adolescents. L’executiu català ha pres la decisió després que en els darrers mesos s’hagin rebut diverses denúncies de conductes sexuals violentes contra aquests segments de la població, presumptament perpetrades, entre d’altres, per menors inimputables.

Així, la nova comissió elaborarà un informe amb recomanacions que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) usarà per actualitzar i reforçar el programa ‘Educant en la responsabilitat’, adreçat a menors de 14 anys que han comés un delicte. A més, s’obriran dotze nous Barnahus arreu del territori i es crearan comissions territorials per abordar aquestes i d’altres problemàtiques.

El grup de treball estarà integrat per fins a deu persones reconegudes en la protecció a la infància i l’adolescència, el dret, l’educació i les violències sexuals. “Hi estem treballant des de fa mesos de manera transversal però ara es crearà aquest grup”, ha detallat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha dit que tindrà una vigència de tres mesos i estarà adscrit al departament de Drets Socials.

Algunes de les persones que en formaran part seran Vicky Bernadet, fundadora i presidenta de la Fundació que duu el seu nom, referent en la lluita contra els abusos sexuals infantils; Eduard Vallory, president de CATESCO (antic Centre UNESCO de Catalunya); els catedràtics en Neuroeducació, David Bueno i Anna Forés; l’advocada penalista experta en dret penal i en gènere, en particular en l’abordatge i prevenció de violències masclistes, Carla Vall; la sexòloga Raquel Tulleuda; la portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, o la cap de l’Àrea de Reparació i Atenció a la Víctima del departament de Justícia de la Generalitat, Lidia Serratusell.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari