Generalitat i govern central tanquen els acords per al Quart Cinturó

El pacte inclou la transferència de 914 milions dʻeuros per millorar infraestructures a Catalunya

    Carretera B-40, el Quart Cinturó (Generalitat de Catalunya)
    Carretera B-40, el Quart Cinturó (Generalitat de Catalunya).

    La Generalitat i el govern central han tancat un acord per a la construcció la ronda Nord, un traçat de la carretera B-40, també coneguda com a Quart Cinturó, que millorarà la connexió entre Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès. L’acord se signarà pròximament, després de mesos de retard i negociacions. Així mateix, l’Estat transferirà més de 900 milions d’euros a l’Executiu català per millorar altres infraestructures, condició que va proposar ERC per facilitar l’aprovació dels pressupostos generals.

    Durant les negociacions hi va haver discrepàncies sobre els termes de l’acord, com ara eliminar l’expressió “via d’alta capacitat” i la denominació B-40 per evitar la prolongació del traçat més enllà de Terrassa o Sabadell. El govern central va insistir que el projecte es financés amb la disposició addicional tercera de l’Estatut, que fixa una inversió de l’Estat a Catalunya equiparada al PIB que va aportar la comunitat autònoma entre el 2007 i el 2013. És un deute pendent, però finalment hi haurà una altra forma de finançament.

    A més, s’ha acordat la transferència de 914 milions d’euros a la Generalitat per destinar-los a altres infraestructures, que inclouen l’actualització de la C-32, millores als accessos de l’AP-7 i l’AP-2, la carretera N-260 i nous intercanviadors entre l’R8 i la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El conveni d’execució del projecte de la ronda Nord encara s’ha de signar, i es va acordar que la redacció del projecte estarà a càrrec del govern català, que decidirà el traçat definitiu, les construccions necessàries i altres detalls de l’obra.

    (Visited 109 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari