Processats cinc policies per la pèrdua d’un ull de Roger Español l’1-O

L'independentista també està a un pas del judici per atemptat contra l'autoritat

Roger Español
Roger Español

El titular del Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona ha conclòs la investigació pel cas de Roger Espanyol, l’independentista que va perdre un ull en les càrregues policials de l’1-O, i l’ha processat a ell, per atemptat contra l’autoritat, i a cinc policies lesions com aquesta, causada per l’impacte d’una pilota de goma, i per com van usar les porres.

En concret, queden a un pas del judici l’escopeter, per no respectar els protocols de llançament de boles de goma; tres membres de la cadena de comandament, un d’ells per ordenar l’ús de boles de goma, i tots per ús indegut de la porra; i un cinquè agent, per altres lesions, especifica l’Agència Catalana de Notícies.

Si finalment s’obre judici oral contra ells, serà la primera vegada que perfils com aquests hagin de seure a la banqueta per uns fets d’aquestes característiques.

El magistrat ha processat els policies tenint en compte les reunions operatives organitzades per la Policia Nacional els dies 29 i 30 de setembre del 2017, les obligacions que la llei marca a l’actuació policial i la formació dels agents.

L’instructor, segons recull l’ACN, ha conclòs, basant-se en vídeos que reflecteixen els fets, que es van disparar boles de goma a menys de 25 metres de distància i sense l’existència de cap “situació excepcional, amb agressions directes o de perillositat extrema” que justifiqués l’ús d’aquesta arma.

Pel que fa a Español, ha estat processat per haver llançat una tanca d’obres contra un policia i haver etzibat una puntada de peu contra una altra, fent-la xocar contra un altre agent.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari