Aragonès aprovarà l’impost sobre grans vaixells que no agrada a Salvadó (ERC)

El president del Port de Barcelona ja va anunciar al febrer que presentaria al·legacions contra l'avantprojecte

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control al ple del Parlament (ACN)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres des del Parlament que l’avantprojecte de llei que ha de regular els creuers a Catalunya, i que hauria d’incloure l’impost sobre grans vaixells, s’aprovarà aquest mateix mes de juliol. En resposta a una pregunta d’En Comú Podem, que ha retret el retard en aquesta normativa, el president ha avançat que la llei està pràcticament enllestida i que és qüestió de setmanes que passi el primer tràmit pel Consell Executiu. Així, Aragonès ha fixat dins aquest curs polític que l’avantprojecte iniciï el seu camí legislatiu.

Es dona la circumstància que des del Port de Barcelona, presidit per Lluís Salvadó -també d’ERC-, s’ha advertit que l’avantprojecte de llei pot comportar deslocalitzacions d’escales i que presentaran al·legacions en contra. “En altres impostos ambientals no hi ha temes substancials, les grans superfícies no es deslocalitzen, els vehicles no es deslocalitzen, però les escales de les embarcacions sí”, va assegurar el republicà.

“Segurament és el primer impost de caràcter mediambiental que pot generar deslocalitzacions i, per tant, ens cal una avaluació de l’impacte econòmic”, va assenyalar Salvadó.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari