El PSC diu que els contactes amb comuns “avancen” per tancar un pacte a la Diputació

Junts descarta repetir amb el PSC a l'organisme supramunicipal i aposta per una "alternativa"

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín

El PSC ha assegurat que les negociacions amb En Comú Podem per explorar un acord a la Diputació de Barcelona “avancen”. Així ho han manifestat fonts socialistes després que Junts hagi descartat aquets dimarts repetir amb els socialistes un acord i apostin ara per una “alternativa”.

Segons el PSC, els contactes iniciats entre els dos equips negociadors continuaran els propers dies amb l’objectiu de “donar estabilitat a la institució i de posar-la al servei dels ajuntaments i la ciutadania de la província de Barcelona”.

La Diputació de Barcelona és l’única que no està tancada. A Tarragona i Lleida governaran ERC i el PSC, mentre que a Girona ho farà una coalició independentista entre JxCat i els republicans.

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona està previst per a principis de juliol, encara sense data. La majoria absoluta se situa en 26 diputats. Un pacte de Junts (12) i ERC (11) seria insuficient. Sumant el diputat de Tot per Terrassa, podrien arribar fins als 24, que guanyarien els 23 dels comuns i el PSC. Tot plegat, sense tenir en compte si el PP (4) s’implica com a l’Ajuntament o no.

En la primera votació cal majoria absoluta; en la segona volta, el candidat amb més suport és elegit president de l’ens supramunicipal.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari