Aglomeracions el primer dia d’obres a l’L4 del metro a Barcelona

Els usuaris es mostren indignats: "He hagut d'agafar quatre línies de metro pels talls"

Acumulació de viatgers a l'L4 del metro de Barcelona aquest dilluns
Acumulació de viatgers a l'L4 del metro de Barcelona aquest dilluns

Els usuaris de la línia L4 del metro de Barcelona han encarat amb certa resignació el primer dia d’interrupció del servei per unes obres de manteniment que s’allargaran fins a finals d’agost. “Per culpa dels talls he hagut d’agafar quatre línies diferents”, ha explicat el Carlos, un veí de Sant Martí que reconeixia a primera hora que el tall l’afectaria tot l’estiu, a l’ACN. “Hi ha molta gent i amb els talls encara se n’acumula més”, ha explicat el jove entre riuades de viatgers. Tot i que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha desplegat aquest dilluns un gran nombre d’informadors per evitar confusions, en alguns moments s’acumulaven usuaris que han buscat com fer un transbord o agafar el bus alternatiu que substituirà el tram de Bogatell a Verdaguer fins al 25 d’agost.

Les obres de millora i manteniment de la línia groga afectaran sis quilòmetres de vies en dues fases. En un primer moment, del 26 de juny fins al 31 de juliol, es deixarà sense servei el tram que va de Ciutadella-Vila Olímpica fins a Girona. A partir del dia 1 d’agost i fins al 28 del mateix mes, s’iniciarà la segona fase que, en aquest cas, redueix el tram de línia afectat, que quedarà sense servei des de Jaume I fins a Girona.

La Dora, veïna del Fòrum, ha afirmat que està “indignada” malgrat que admetia que hi havia molta informació sobre les obres. “Em sembla fatal i la ciutat està plena d’obres i més obres. Això no és bo pels turistes ni per la imatge de Barcelona”, ha relatat mentre esperava l’arribada d’un comboi. Com van explicar els responsables de les obres a principis de mes, l‘L4 està arribant al final de la seva vida útil i, en concret, el tram afectat per les obres concentra el 67% de les incidències de la línia. El motiu d’aquestes afectacions està estretament relacionat amb el fet que part de la línia està per sota del nivell del mar, una situació que genera un efecte corrosiu generat per l’aigua infiltrada que obliga a fer moltes tasques de manteniment nocturn.

Aquest dilluns també han començat les obres d’estiu al tramvia. En aquest cas és una intervenció per construir les noves vies i la nova parada de Glòries, relacionades amb les actuacions de connexió de la Diagonal. Així, quedarà aturada la línia T4 del Tram que no prestarà servei en tot el seu recorregut. Les obres seran del 26 de juny fins al 31 d’agost.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari