Els dos experts censurats al documental ‘Vides Trans’ demanen que es suspengui la seva emissió

El programa ’30 minuts’ de TV3 té previst emetre’l aquesta nit

L'emissió del documental 'Vides Trans' està prevista a les 22:07 hores d'aquesta nit

José Errasti, professor titular de Psicologia Clínica de la Universitat d’Oviedo, i Sílvia Carrasco, professora titular d’Antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, han presentat una denúncia al jutjat de guàrdia perquè suspengui l’emissió del documental Vides Trans, prevista per les 10 hores d’aquesta nit al programa 30 minuts de TV3. Errasti i Carrasco consideren que s’han vulnerat els drets fonamentals de llibertat d’expressió i opinió.

Errasti va difondre ahir a Twitter la seva queixa perquè, tot i que van ser entrevistats per l’equip que feia el documental, durant dues hores tant ell com Carrasco, al final les seves opinions no hi apareixeran. El propi director de 30 minuts, Carles Solà, els va comunicar a ambdós, divendres passat, segons va explicar Errasti que les declaracions que van fer no s’han incorporat al documental i va justificar aquesta decisió dient que entenia que la proximitat de les eleccions generals del 23 de juliol desaconsellava la seva participació a Vides Trans perquè “el transgenerisme és un tema sobre el que discuteixen els partits polítics” i la Junta electoral podria sancionar TV3 si els incloïen en el reportatge.

Errasti considera que es tracta d’un cas de cancel·lació flagrant de les opinions crítiques amb el transgenerisme. “Les experiències descrites per les persones trans no són neutres, naturals ni lliures d’ideologia. El programa de @30minuts serà ideologia i política de principi a fi. Això no és dolent. El pitjor és presentar només una postura en comptes de presentar-ne dues”, va escriure el professor de la Universitat d’Oviedo.

(Visited 662 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari