La mascareta deixarà de ser obligatòria a farmàcies, hospitals i centres de salut

Sanitat i les comunitats autònomes ho han acordat per unanimitat en la reunió del Consell Interterritorial

Una sanitària vacuna un home contra la covid-19

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han aprovat aquest divendres a la tarda que les mascaretes deixin de ser obligatòries als centres de salut i a les farmàcies. Un cop ho aprovi el Consell de Ministres, fer-la servir en aquests espais serà només una recomanació.

El ministre de Sanitat, José Manuel Miñones, ja va avançar fa una setmana que s’estava “cada cop més a prop” del dia que la mascareta deixaria de ser obligatòria i va explicar que seria el Consell Interterritorial de Salut, on estan representades les autonomies, qui ho decidiria abans que acabés el mes de juny.

Avui, tots els consellers autonòmics s’han mostrat d’acord amb la mesura. Miñones va advertir que la retirada podia ser o bé definitiva o esglaonada.

La decisió presa pel Consell Interterritorial de Salut arriba quatre mesos i mig després que el Consell de Ministres eliminés l’altra excepció que es va mantenir quan el govern espanyol va eliminar l’ús obligatori en interiors l’abril de 2022, fa un any i dos mesos.

Es tracta de l’ús obligatori de la mascareta en el transport públic, que es va eliminar el febrer d’aquest any. Ara també deixarà de ser obligatòria l’excepció que encara es va mantenir, que era dur-la als centres sanitaris, farmàcies així com per als treballadors i visitants de centres sociosanitaris.

(Visited 161 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari