El conseller Nadal rebutja que la legitimitat de Collboni sigui qüestionable

El titular de Recerca i Universitats advoca per un acord de partits "de matriu catalana" per "apuntalar un govern de Pedro Sánchez"

El conseller Quim Nadal

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha negat que es pugui qüestionar la legitimitat del socialista Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona, “a no ser que canviem la llei i fem un sistema de segona volta”, en declaracions aquest dijous al programa Cafè d’Idees (RTVE). “A Barcelona va guanyar el més votat, és la llei”, ha afirmat.

No obstant això, ha dit que no entén per què Ada Colau ha facilitat la investidura de Collboni, ja que considera que hauria estat més “coherent” un pacte de govern de les esquerres, que podria haver inclòs ERC.

Nadal, d’altra banda, s’ha mostrat crític sobre l’acord d’investidura que ha donat l’alcaldia de Girona a l’aspirant cupaire, Lluc Salellas. En concret, ha dit que “no em diu res que el govern de Girona serveixi només per acreditar-lo com l’únic govern independentista de capital de província”, i ha dubtat que la fórmula sigui “prou sòlida per sumar Guanyem (CUP) i Junts”, perquè “són antagònics”.

A més, ha convidat l’independentisme a reflexionar sobre si “la suma de l’espai independentista és una suma estratègica que hagi de comptar”, i ha indicat que “ha jugat de formes diferents en llocs diferents” després de les eleccions municipals.

Sobre les eleccions generals del 23 de juliol, el conseller ha advocat per una suma dels partits polítics de “matriu catalana” per “apuntalar un govern de Pedro Sánchez” i “frenar l’avenç de l’extrema dreta”, en referència a un eventual acord de govern entre el PP i Vox.

Pel que fa a les denúncies d’abusos contra professors universitaris, Nadal ha dit que poden existir més casos, però ha esgrimit que 51 casos “sobre un contingent de més de 10.000 professors” és “el que és”, i ha manifestat també que espera que no taquin la reputació de les universitats amb una “generalització excessiva”.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari