La Mesa denunciarà a la Fiscalia les incompareixences a la comissió Pegasus

Rajoy, Sáenz de Santamaría, Millo i Gay no van assistir tot i ser citats fins a dues vegades

    La presidenta del Parlament, Anna Erra, acompanyada de les vicepresidentes Alba Vergés i Assumpta Escarp a la reunió de la junta de portaveus (ACN)

    La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts presentar denúncia a la Fiscalia per les incompareixences de l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i els exdelegats del govern espanyol a Catalunya Enric Millo i Maria Eugènia Gay a la comissió d’investigació sobre Pegasus.

    Junts, ERC i la CUP han votat a favor de la mesura, tal com permet l’article 68.3 del reglament de la cambra catalana, mentre que el PSC hi ha votat en contra al·legant un informe del Consell d’Estat que estableix que els càrrecs del govern central no estan obligats a donar explicacions al Parlament.

    Els excàrrecs de l’executiu espanyol han estat citats fins a dues vegades a la comissió d’investigació de Pegasus, i només Rajoy s’ha excusat per burofax. L’expresident va emparar-se en dictàmens del Consell d’Estat que consideren que no té l’obligació de comparèixer, mentre que els altres tres citats no han donat cap resposta a la cambra catalana.

    (Visited 41 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari