Collboni mantindrà gerents i directius dels comuns a l’Ajuntament per criteris de “professionalitat i vàlua”

El nou alcalde barceloní insisteix que les decisions per investir-lo "es van prendre a Barcelona i des de Barcelona"

Jaume Collboni ha assegurat aquest dilluns que les decisions per investir-lo alcalde “es van prendre a Barcelona i des de Barcelona”. “Les converses les vaig tenir exclusivament amb els líders dels grups municipals”, ha indicat en una entrevista a TV3. D’altra banda, ha negat que hi hagi cap pacte amb les formacions que han permès que sigui alcalde i ha assegurat que BComú i el PP van “coincidir” a l’hora de votar-lo “per motius diferents”. En tot cas, ha deixat clar que la decisió es van prendre “dins de les quatre parets de l’Ajuntament”. Sobre el fet d’optar a ser alcalde tot i no ser el més votat, Collboni ha comentat que va ser Xavier Trias, alcaldeable per Junts, qui va decidir pactar amb ERC “sense tenir en compte l’aritmètica de la investidura”.

En aquest sentit, Collboni ha afegit que si el que es vol és un sistema diferent d’elecció, com el de doble volta de França, ell estarà “encantat que s’implanti”. Avui, però, ha conclòs, “el sistema que tenim és el que tenim”. Collboni ha sostingut que la seva “obligació institucional” és “mirar endavant” i buscar acords i consensos. Així, no ha volgut comentar quines converses va tenir amb Trias, però sí que ha dit que van tenir converses on hi va haver “moltes propostes diferents”. Tanmateix, ha afegit, Trias va optar per pactar amb els republicans i ho va fer, segons el seu criteri, “sota uns paràmetres erronis”.

“Res” pactat amb BComú i PP
El nou alcalde de Barcelona ha tornat a dir que el seu objectiu era fer una coalició “de progrés” amb els comuns tot i que aquests van optar per quedar-se a l’oposició. “BComú pren una decisió unes hores abans del ple i a partir d’aquí es prenen decisions”, ha assenyalat amb relació als suports obtinguts de BComú i el PP.

Preguntat en diverses ocasions, Collboni ha repetit que no ha pactat “res” amb els populars ni tampoc amb els comuns. Concretament, sobre el manteniment d’alts càrrecs, ha negat cap pacte “verbal o escrit” amb BComú. “Els meus criteris per escollir directius i gerents són criteris de professionalitat i vàlua”, ha explicat. Per això, ha dit, quan es facin els nomenaments n’hi haurà que ja hi eren en l’anterior etapa i d’altres de nous. En tot cas, però, ha subratllat que el criteri no serà “polític” sinó “professional”.

D’altra banda, ha evitat pronunciar-se sobre la possibilitat que els comuns entrin a formar part del govern municipal després de les eleccions generals del 23-J i s’ha limitat a dir que “tècnicament” es pot governar amb 10 regidors i que sempre que Barcelona ha tingut un alcalde socialista ha funcionat “bé”.

Prioritats: neteja i ordre de l’espai públic
Collboni ha explicat que les primeres decisions com a alcalde tindran a veure amb les “urgències” de la ciutat i estaran vinculades a la neteja i l’ordenació de l’espai públic. “Els canvis es notaran”, ha apuntat. De moment, ha avançat que demanarà a les empreses concessionàries del contracte de neteja “un esforç d’eficiència de manteniment” de l’espai públics.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari