BComú es plantejaria entrar al govern de Barcelona si hi ha un “acord ampli” de totes les forces d’esquerres

Martí defensa que les decisions "s'han pres des de Barcelona" i nega un 'sottogoverno' dels comuns al consistori

El número 2 de BComú, Jordi Martí, ha assegurat que la seva formació només es plantejarà tornar a formar part del govern municipal “si hi ha un pacte d’esquerres ampli” que inclogui totes les forces que han “cogovernat o facilitat el projecte de transformació de Barcelona en els darrers quatre anys”. Ho ha dit en una entrevista a RTVE en què ha demanat al nou alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni, que treballi per “recompondre els espais de confiança” entre aquestes formacions. Alhora, ha defensat que totes les decisions que van prendre’s hores abans de la investidura es van cuinar des de Barcelona i ha negat que existeixi una intencionalitat oculta per mantenir un ‘sottogoverno’ dels comuns a l’Ajuntament de Barcelona.

Jordi Martí s’ha mostrat convençut que un cop superades les eleccions generals hi haurà “la manera de recuperar el pacte i les polítiques d’esquerres” que ja s’han fet a la ciutat de Barcelona en els darrers quatre anys “amb els matisos i equilibris necessaris fruit dels resultats electorals”. Ha destacat la necessitat de “seguir transformant” la capital catalana i ha demanat al nou batlle, Jaume Collboni, que treballi per reprendre aquesta aliança progressista que s’ha vist afectada per la campanya municipal i les posteriors negociacions.

Martí ha explicat que la decisió d’investir Collboni com a alcalde es va prendre en el darrer moment i que els comuns van replantejar-se el seu posicionament després de constatar que el pacte entre Junts i ERC podia prosperar i que els republicans havien decidit “prioritzar” un acord amb l’antiga convergència. “Quan veiem que Ernest Maragall ha decidit entregar l’alcaldia a Xavier Trias i ser el seu primer tinent d’alcalde és quan apareixen els canvis d’opinió”, ha assenyalat. Així, ha defensat que es van mantenir reunions divendres a la tarda i dissabte al matí i que fins al darrer moment l’aposta dels de Colau passava per forjar un govern d’esquerres conformat per PSC, ERC i BComú.

En relació amb les declaracions que va fer dijous en què va assegurar que els comuns no participarien en cap pacte que inclogués el PP, ha dit que la política “avança molt de pressa” i que BCcomú es va trobar en la disjuntiva d’entregar la ciutat a Trias o regalar els seus vots a Collboni. “No ens agrada com a alcalde, però era el mal menor”, ha reconegut Martí que ha dit que aquesta era l’única via de ser “fidels i útils” als 130.000 electors que el passat 28 de maig van confiar en els comuns i van expressar la seva voluntat que el model de ciutat liderat per Colau continués.

Respecte a les veus que han insinuat que hi hagués una estratègia oculta per mantenir un sottogoverno dels comuns a l’Ajuntament de Barcelona, Martí ha recordat que quan va entrar a formar part de l’executiu de Colau l’any 2015, ell mateix va demanar que es preservés l’estructura executiva del consistori. “Aquest és un dels valors indiscutibles que tots els alcaldes han sabut respectar i atribuir-nos un sottogoverno a nosaltres és fals”, ha considerat el número 2 de BComú que ha dit que “Collboni farà bé de conservar aquesta estructura perquè és un dels majors tresors que té la ciutat”.

A banda, ha negat que existís un pacte d’estat cuinat des de Madrid i ha manifestat que les decisions es van prendre des de Barcelona. “Quan ho vam tenir clar vam informar tots els òrgans de el nostre espai polític, però es va decidir estrictament des de Barcelona”, ha remarcat. També s’ha referit al futur de l’exalcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i ha dit que “ella mateixa ja ha dit que continuarà”.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari