Colau i els comuns anuncien que votaran Collboni com a alcalde i es quedaran a l’oposició

Amb aquesta decisió, el grup municipal pressiona el PP perquè doni suport a l'alcaldable del PSC

L'alcaldessa en funcions, Ada Colau, a l'Ajuntament de Barcelona (Blanca Blay, ACN)
L'alcaldessa en funcions, Ada Colau, a l'Ajuntament de Barcelona (Blanca Blay, ACN).

Barcelona en Comú ha decidit aquest migdia que els seus regidors votaran el candidat del PSC, Jaume Collboni, en el ple de l’Ajuntament de Barcelona que investirà el nou alcalde de la ciutat. El grup municipal no entrarà en el govern en minoria del PSC i anuncia una oposició “clara i sense ambigüitats”.

La formació d’Ada Colau assegura que només formarà part d’un govern a la ciutat si pot sumar amb “les altres dues forces progressistes” i des de l’oposició farà “tot el que calgui per aconseguir-ho”. La formació lamenta que el PSC “no hagi fet cap moviment” per assolir un acord entre les forces d’esquerres i es disposi a tenir l’alcaldia amb una “minoria precària” de només deu regidors.

En un comunicat, la formació de Colau assegura que la decisió arriba després de “molt debat” i la justifiquen per la necessària “coherència” d’evitar un govern de Junts que “estengui catifes vermelles als ‘lobbies’ i als sector favorables a les polítiques de la dreta”. Alhora, el grup municipal vol deixar clar que la decisió s’ha pres “sense cap pacte previ” amb el PSC i “ni en cap cas” amb el PP.

 

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari