El PSOE guanyaria les eleccions del 23-J només mig punt per davant del PP

El CIS situa Sumar com a tercera força i a Vox com a quarta

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Comitè Federal del PSOE (ACN)

El baròmetre de juny del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) manté com a guanyador de les eleccions del 23-J al PSOE amb el 31,2% dels vots, només mig punt per davant del PP, que obtindria el 30,7% dels vots. Segons les dades del CIS, els dos principals partits a Espanya creixen en relació amb el baròmetre de maig, un cop han passat els comicis del 28-M i després que Ciutadans anunciés la decisió de no presentar-se a les eleccions generals.

Els populars incrementen més l’estimació de vot, en 3,5 punts, mentre que els socialistes creixen 2,1 punts. D’aquesta manera, la distància entre el PSOE i el PP es redueix dels 1,9 als 0,5 punts en un mes. El CIS torna a situar com a tercera força Sumar, amb el 14,3% dels vots.

La plataforma de Yolanda Díaz creix dos punts amb la integració de Podem, però continua sent menys del que el CIS els atorgava fa un mes per separat: el baròmetre de maig donava el 12,3% dels vots a Sumar i el 6,1% a Unides Podem. Vox seria quarta força amb un resultat calcat al de fa un mes, amb el 10,6% dels vots.

Pel que fa als partits independentistes, ERC obtindria l’1,8% dels vots (sis dècimes menys que al maig), Junts l’1,6% (quatre dècimes més) i la CUP el 0,5% (dues dècimes menys).

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari