Barcelona recupera les xifres prepandèmia de passatgers de creuers i ferris

El tràfic de contenidors baixa un 12,2% i el d'automòbils es dispara un 75,9%

Creuer al Port de Barcelona

Foto: ACN, Blanca Blay

Barcelona ha recuperat els nivells prepandèmia pel que fa a nombre de passatgers de creuers i ferris entre el gener i el maig d’enguany, ja que ha fregat el milió i mig de persones, segons dades publicades aquest divendres pel Port de Barcelona.

1.470.887 passatgers han passat pel port durant els cinc primers mesos, un 86,2% més que en el mateix període de l’any passat. D’aquests, gairebé un milió, 997.841, han estat creueristes, mentre que els 473.046 restants han viatjat amb ferri. Segons destaca l’ACN citant també les xifres oficials, s’han incrementat en un 87,9% els passatgers amb origen o destí a ports italians.

Pel que fa a les mercaderies, el tràfic de contenidors ha caigut un 12,2% en el mateix període, però el d’automòbils reflecteix la recuperació del sector amb un augment del 75,9%. Per zones d’arribada i sortida, el Port de Barcelona ha informat que creixen exponencialment les importacions provinents del Vietnam (26,2%) i Corea del Sud (47,7%), i que els mercats més dinàmics per a exportacions són els dels Emirats Àrabs Units (20,1%) i l’Índia (12,2%).

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari