La Generalitat ja no tindria un “compromís” de Criteria Caixa per adquirir els terrenys pel Hard Rock

Segons 'La Directa', el contracte d'opció a compra del 2014 ha quedat en paper mullat

  Terrenys on s'ha d'ubicar el complex de Hard Rock de Salou i Vila-seca (ACN)

  La Generalitat ja no disposa d’un “compromís” ferm de Criteria Caixa per adquirir els terrenys on es duria a terme el projecte del macrocomplex lúdic de Hard Rock a Vila-seca i Salou (Tarragonès), fet que deixaria en paper mullat el contracte d’opció de compra del 2014 per blindar l’operació. Segons noves informacions publicades per La Directa, el 18 de desembre del 2020 el conseller delegat de Criteria Caixa, Marcelino Armenter, va comunicar al llavors director de l’Incasòl, Albert Civit, que el “compromís” esmentat el document ja no existeix i que, en tot cas, només es mantindria la “disposició” a vendre els terrenys. Pocs dies abans de la resposta, el govern català va publicar l’acord perquè l’Incasòl adquirís els terrenys per traspassar-los a Hard Rock.

  “No és d’esperar la possibilitat de garantir-los altra cosa que mantenir la disposició a vendre la propietat dels terrenys”, va respondre Armenter, segons el mitjà citat. Una disposició, a més, “deslligada de qualsevol compromís o projecte de la Generalitat pel que respecta a la posterior disposició dels terrenys per la seva part”. Aquestes afirmacions deixarien en paper mullat el contracte d’opció a compra que obligava a la venda i que l’executiu català ha defensat en reiterades ocasions que continua vigent.

  L’esmentat acord de govern, amb data de 15 de desembre del 2020, un dia després que Civit enviés una primera carta a Armenter sobre l’assumpte i tres dies abans de la resposta, preveia que l’Incasòl pagués 120 milions d’euros per la compra dels terrenys i els vengués immediatament després a BCN IR 3, SAUR, la societat de Hard Rock que impulsa el Centre Recreatiu i Turístic, en un termini màxim de dos mesos a comptar des de l’aprovació definitiva del nou Pla Director Urbanístic. Però, malgrat el contingut de la resposta del directiu del hòlding d’inversions de la Fundació la Caixa, l’acord publicat no es va modificar ni ampliar.

  Fonts del Departament de Territori s’han remès a la resposta donada aquest dimarts pel govern català anunciant que els serveis jurídics estudiaran “tota la documentació” del projecte per garantir que “s’ajusta al dret” arran de la denúncia de la CUP d’una possible “falsificació documental” en la gestió dels contractes.

  Transacció “viciada”

  Per la seva banda, la plataforma Aturem Hard Rock ha considerat que l’acord que havia de fer possible la transacció està “viciat”. “En aquest acord s’explicita que la Caixa donava permís al govern català per poder disposar aquests terrenys i el dia següent la Caixa desmenteix aquest acord de govern”, argumenta el portaveu Eloi Redon, que demana la seva “revocació”.

  Segons el mateix Redon, aquestes noves revelacions demostren que “és una aberració seguir tirant endavant un projecte com el Hard Rock i la compra dels terrenys amb l’Incasòl pel mig”. “Tenim un acord que se sustenta amb fum. L’únic que s’espera és que es revoqui i s’enterri d’una vegada per totes el projecte de Hard Rock que veiem que està caient a trossos, no se sustenta en cap contracte, en cap acord, en absolutament res, i l’únic que genera són despropòsits i seguir trinxant el Camp de Tarragona”, ha reblat. Redon també ha fet una crida perquè, aquest pròxim diumenge al migdia, la manifestació convocada a Tarragona en contra del projecte sigui “multitudinària”.

  (Visited 113 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari