La UPF sanciona amb cinc mesos sense sou ni feina un catedràtic per desconsideració i abús d’autoritat

Quatre doctorandes van denunciar fa un any el professor per assetjament laboral mentre feien la tesi

Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha sancionat amb cinc mesos sense sou ni feina per abús d’autoritat i altres faltes el catedràtic de farmacologia i director del Laboratori de Neurofarmacologia, Rafael Maldonado, segons ha avançat l’Ara i han confirmat fonts del centre a l’ACN.

Quatre doctorandes van denunciar que Maldonado va assetjar-les laboralment mentre feien la tesi i el centre universitari va incoar un expedient el 13 de febrer de l’any passat, que s’ha resolt amb aquesta sanció, en considerar que s’han produït una falta lleu i dues de greus.

La lleu es correspon al descuit o negligència en l’exercici de les seves funcions, segons han detallat fonts del centre a l’ACN. Per aquesta falta, però no hi haurà sanció perquè els fets han prescrit, ja que el termini per a les faltes greus és de mig any.

Pel que fa a les greus, s’ha conclòs que es va produir una greu desconsideració cap a dues de les denunciants. Per això s’ha establert una sanció de dos mesos sense feina ni sou. La sanció més alta, però, és per un “abús d’autoritat” en què es va crear un “escenari intimidatori” cap a una de les doctorandes. La sanció és de tres mesos de suspensió de funcions i sou.

Fonts de la UPF han reconegut a l’ACN que no van actuar de manera prou proactiva quan van tenir coneixement del cas, ja que, inicialment, les dones van denunciar-ho al departament de prevenció de riscos laboral.

La rectora de la UPF va ratificar la resolució dimarts passat i es va comunicar a l’afectat. Maldonado, que està de baixa des de fa uns mesos, pot recórrer ara la decisió de la universitat.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari