La plataforma Manifest Gran Urgell exigeix a la CHE més garanties de reg per als fruiters

La confederació diu que cal col·laboració per posar en marxa instruments per fer front a la sequera

Reg en una finca de fruiters a través d'una mànega que connecta en un pou excavat

Representants de diferents organitzacions i col·lectius agraris de Ponent, acompanyats del subdelegat del Govern de Lleida, José Crespín, s’han reunit aquest dijous a Saragossa amb la presidenta de la CHE, María Dolores Pascual i altres tècnics de la confederació per analitzar els diferents escenaris de sequera que han portat a la pèrdua de cultius a la conca del Segre i buscar solucions a la manca d’aigua.

Durant la trobada, els agricultors han reivindicat novament “més garanties” sobre el regs que hi ha previstos pels arbres fruiters així com de l’aigua disponible per a les explotacions ramaderes, segons ha dit el president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué.

L’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (AFRUCAT) ha estat l’organització que ha sol·licitat la trobada amb la CHE, que ha comptat també amb l’assistència de representants d’altres associacions com ASAJA Lleida; Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC); Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Plataforma Manifest Gran Urgell, i la Asociación de Forrajes (AEFA).

Durant le reunió, els agricultors han posat damunt la taula “la greu problemàtica” a l’hora de decidir les dotacions d’aigua que es podran tenir a partir de la setmana vinent. Per això, els assistents han demanat més garanties de reg per als fruiters així com aigua per les granges. També s’ha fet una crida als ajuntaments de les comarques afectades per la sequera a fer un pla d’estalvi d’aigua.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari