La JEC avala que tenir vacances reservades permeti no ser en una mesa electoral

La reserva s'ha d'haver fet abans del 29 de maig, i s'haurà d'acreditar "un perjudici econòmic o un trastorn greu"

Preparatius de les eleccions del 28 de maig a Barcelona (ACN)

La Junta Electoral Central (JEC) ha avalat que tenir unes vacances contractades abans del 29 de maig, data de la convocatòria dels comicis generals del 23-J, sigui acceptat com a motiu per no ser en una mesa electoral. Així, la JEC permetrà que sigui una excusa vàlida sempre que la cancel·lació d’aquestes “ocasioni un perjudici econòmic o un trastorn greu al sol·licitant”, fet que s’haurà d’acreditar documentalment. Una altra condició de l’òrgan electoral és que “sempre que s’asseguri la integració plena de les meses”.

D’altra banda, la JEC ha aprovat fixar com a obligatori identificar-se amb el DNI en el moment de dipositar el vot per correu. En cas que l’elector no hi pugui anar, haurà de fer una autorització a la persona que ho dugui en el seu nom, que estigui firmada i acompanyada d’una fotocòpia del DNI. Una decisió que arriba després de les irregularitats detectades en el vot per correu a Melilla en les eleccions del 28-M.

(Visited 33 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari