Nou detinguts i deu escorcolls a Melilla per compra de vots a les eleccions del 28-M

La jutgessa instructora del cas ha declarat el secret de les actuacions

Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional estan duent a terme aquest dimarts una operació a Melilla contra una trama de compra de vots de cara a les eleccions del 28-M. Segons fonts d’aquest cos, s’han produït deu escorcolls i com a mínim nou detencions, sis aquest dimarts i tres més el dilluns, però la jutgessa que porta el cas ha declarat secretes les actuacions.

Amb motiu de les eleccions del 28-M, Correus va registrar un increment substancial de peticions de vot per correu que ascendien al 20% del total, quan la mitjana a Espanya no arriba al 3%. Diversos diaris van publicar investigacions que apuntaven que s’estava pagant entre 50 i 150 euros per vot.

La Junta Electoral Central (JEC), després de diversos robatoris a carters, va avalar que es demanés el DNI a les persones que dipositaven el vot per a les oficines de Correus. Les cues diàries per demanar aquesta opció es van reduir de 700 persones a 10, segons va explicar la delegada del govern espanyol a Melilla, Sabrina Moh Abdelkader. El sistema electoral obliga a presentar el DNI a les oficines de correu quan se sol·licita el vot per aquesta modalitat i quan es rep la documentació, però no quan es diposita finalment a l’oficina postal.

El febrer del 2021, el Tribunal Suprem va condemnar a dos anys de presó l’expresident de la ciutat autònoma i líder de Coalició per Melilla, Mustafa Aberchán, i a l’exsecretari general del PSOE de Melilla, Dionisio Muñoz Pérez, per la compra de vots emesos per correu a les eleccions del Senat del 2008.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari