Els taxis tornen a mobilitzar-se la setmana que ve a Barcelona

Volen pressionar el Ministeri de Transports perquè resolgui el conflicte entre VTCs i taxis

Alberto Álvarez 'Tito'
Alberto Álvarez 'Tito'

Els taxistes tornaran a mobilitzar-se la setmana que ve al centre de Barcelona. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ho ha anunciat a RAC1 després que la justícia europea hagi sentenciat que no es poden limitar les llicències de VTC a l’àrea metropolitana de Barcelona sense justificació.

El TJUE s’ha posicionat en contra de la proporció 1/30 (un VTC per cada 30 taxis) perquè entén que no està justificat. Però Élite Taxi creu que la sentència és positiva perquè el tribunal “no ha dit que no es puguin limitar les VTCs, sinó que no pot fer-se de forma injustificada i que sí que poden limitar-se si es justifica per raons de gestió del trànsit, d’espai públic o mediambientals”.

Ara, el sector del taxi vol pressionar el Ministeri de Transports perquè resolgui el conflicte entre VTCs i taxis escoltant aquesta sentència europea: “No poden restringir les VTCs per raons econòmiques del sector del taxi, però sí per motius d’interès general”. Per això, demana “que el Ministeri de Transports i la ministra Raquel Sánchez facin un pas endavant” i no deixin que les VTCs es liberalitzin.

Com a mesura de pressió, els taxis es mobilitzaran a partir de la setmana que ve. “Serà una aturada curta, que no serà en hora punta, i hi haurà serveis gratuïts d’urgència per tothom que necessiti un taxi per anar al metge, per exemple. La mobilització anirà dirigida a la delegació del govern espanyol” ha puntualitzat Álvarez.

(Visited 96 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari